Social media advertising

Social media advertising in de zorg

Als zorginstelling of praktijk wil je natuurlijk de juiste doelgroep kunnen bereiken met je online communicatie uitingen. Dit kan gerealiseerd worden middels de eigen kanalen. Maar mocht je hier niet de gewenste resultaten mee bereiken, dan is adverteren via social media een zeer goed alternatief. Wanneer je als zorgorganisatie adverteert via social media kun je een groter bereik op je berichten genereren. Het interessante hieraan is dat je via de verschillende kanalen heel specifiek kunt targeten op basis van onder andere profielkenmerken, demografische gegevens en interesses van de gebruiker. Door middel van deze targeting komt jouw advertentie ook daadwerkelijk terecht bij gebruikers die voor jouw website, instelling of praktijk interessant zijn.

Het adverteren op social media kan via verschillende platformen. Ieder platform heeft zo zijn eigen voordelen en zijn eigen doelgroepen. Bij BekkeringMedia stemmen wij het gebruik van de kanalen af op de doelgroep die je wil bereiken en de doelstellingen die je hebt met jouw instelling of praktijk.

Social media advertising in een notendop

Bij BekkeringMedia geloven wij in de kracht van adverteren op social media platformen voor zorgorganisaties. Simpelweg om de reden dat we hiermee zeer gericht de juiste doelgroep kunnen bereiken door middel van relevante targeting. Om dit te realiseren moeten er eerst een aantal zaken afgestemd worden:

  • We kijken samen wat de doelstellingen van de zorgorganisatie zijn
  • We brengen de doelgroep die je wilt bereiken in kaart
  • We bepalen welk(e) platform(en) we hier het beste voor kunnen inzetten
  • We visualiseren de boodschap die je wilt communiceren
  • We zetten de advertenties uit
 

Bij social media advertising is het belangrijk om zoveel mogelijk relevante data te vergaren. Dit omdat de campagnes aan de hand van deze data geoptimaliseerd en eventueel bijgestuurd kunnen worden. Aangezien elke doelgroep anders is, is data het uitgangspunt voor een succesvolle social media strategie van iedere zorgorganisatie.

 

Adverteren op social media voor de zorg

Of je met jouw zorgorganisatie nu op zoek bent naar nieuwe werknemers, meer klanten voor je praktijk of gewoon meer online zichtbaarheid. Door de juiste targeting zorgen wij ervoor dat jouw boodschap ook terecht komt bij de juiste doelgroep. Benieuwd naar de mogelijkheden? Neem dan contact op.

Word je graag teruggebeld?