SEO - Zoekmachine optimalisatie

SEO in de zorg

Met behulp van Search Engine Optimization (SEO) zorg je ervoor dat je beter zichtbaar bent in de zoekmachines en kun je meer bezoekers naar jouw website halen die interesse hebben in jouw zorgorganisatie. SEO staat voor zoekmachine optimalisatie en met deze techniek probeer je met jouw website zo hoog mogelijk in de organische zoekresultaten te komen.

Waar je met adverteren binnen de zoekmachines kiest voor het snelle resultaat, is SEO een techniek voor op de lange termijn. In de meeste gevallen duurt het bij SEO een aantal maanden voordat je kunt zien of de tijd en energie die je er in hebt gestoken, ook daadwerkelijk zijn vruchten heeft afgeworpen. Bij BekkeringMedia helpen wij onze klanten graag met SEO optimalisatie om een zo hoog mogelijke positie in de zoekresultaten te genereren. Onze specialisten doen dit aan de hand van onderstaande werkzaamheden.

Content

Goede en overtuigende SEO content is zeer belangrijk voor de organische vindbaarheid van je website. Een goede SEO tekst moet dan ook niet geschreven zijn voor de zoekmachine, maar moet gericht zijn op jouw bezoeker. Wanneer je ervoor zorgt dat jouw content goed aansluit bij de zoekintentie van jouw potentiële klanten, kan dit goede leads en rankings opleveren voor jouw organisatie. Om relevante teksten te schrijven voor jouw website, is het belangrijk om eerst een grondig zoekwoordenonderzoek te doen.

Op basis van dit zoekwoordenonderzoek wordt bepaald wat de belangrijkste keywords zijn die moeten terugkomen op iedere specifieke pagina. Omdat zoekmachines graag willen weten waar een pagina over gaat voordat ze bepalen of deze relevant is voor de zoekopdracht, maken wij bij BekkeringMedia jouw website vindbaar door de juiste zoekwoorden te verwerken in de teksten. Daarnaast zorgen we er ook voor dat de paginatitels en de meta beschrijvingen geoptimaliseerd worden. Omdat deze beide in de snippet te zien zijn, kunnen ze voor een hogere CTR zorgen.

Linkbuilding

Een andere SEO pijler is autoriteit. Voor een website is het belangrijk om dit op te bouwen om uiteindelijk hoger te ranken in de zoekresultaten van Google en Bing. Autoriteit wordt opgebouwd met behulp van linkbuilding. De autoriteit van een website wordt opgebouwd aan de hand van externe links. Het is namelijk zo dat een verwijzing naar jouw website door de zoekmachines wordt gezien als een compliment, mits het relevant is natuurlijk. Voor organisaties is het hierin belangrijk om te onthouden dat kwaliteit boven kwantiteit staat. Ofwel: je kunt beter wat minder backlinks hebben die heel relevant zijn, dan een hele hoop backlinks waarvan de meeste totaal niet relevant zijn.

Techniek

Natuurlijk draait het bij SEO om het vinden van de juiste keywords en hoe je deze in je websiteteksten verwerkt. Maar met overtuigende content en een sterk linkprofiel ben je er nog niet. Ook technische SEO speelt een belangrijke rol bij de vindbaarheid van je website. Technische gebreken of fouten kunnen er namelijk voor zorgen dat je website minder scoort in de zoekresultaten. Daarnaast kunnen ook je andere campagnes, zoals SEA en social, profiteren van je website wanneer deze technisch goed in elkaar steekt. Een voorbeeld van een belangrijke rankingfactor is de snelheid van de website.

Zoekmachine optimalisatie uitbesteden?

Wil je met jouw zorginstelling of praktijk graag mooie, organische resultaten behalen in de zoekmachine? Bij BekkeringMedia helpen wij je graag om dit te realiseren. Meld je aan voor een kennismaking om de mogelijkheden met onze specialisten te bespreken.

Word je graag teruggebeld?