Social Media Advertising

Social Media Advertising

Als organisatie is het mogelijk om advertentieruimte te kopen op verschillende social media platformen. Dit wordt social media advertising genoemd. Wanneer je als organisatie advertentieruimte op social media koopt kun je een groter bereik op je berichten genereren. Het interessante hieraan is dat je via de verschillende kanalen heel specifiek kunt targeten op basis van onder andere profielkenmerken, demografische gegevens en interesses van de gebruiker. Door middel van deze targeting komt jouw advertentie ook daadwerkelijk terecht bij gebruikers die voor jouw website of organisatie interessant zijn.

Het adverteren op social media kan via verschillende platformen. Ieder platform heeft zo zijn eigen voordelen en zijn eigen doelgroepen. Bij BekkeringMedia stemmen wij het gebruik van de kanalen af op de doelgroep die je wil bereiken en de doelstellingen die je hebt met jouw instelling of praktijk.

Social Media Advertising in een notendop

Bij BekkeringMedia geloven wij in de kracht van adverteren op social media platformen. Simpelweg om de reden dat we hiermee zeer gericht de juiste doelgroep kunnen bereiken door middel van targeting. Om dit te realiseren moeten er eerst een aantal zaken afgestemd worden:

  • We kijken samen wat de doelstellingen van de organisatie zijn
  • We brengen de doelgroep die je wilt bereiken in kaart
  • We bepalen welk(e) platform(en) we hier het beste voor kunnen inzetten
  • We visualiseren de boodschap die je wilt communiceren
  • We zetten de advertenties uit

Bij social media advertising is het belangrijk om zoveel mogelijk relevante data te vergaren. Dit omdat de campagnes aan de hand van deze data geoptimaliseerd en eventueel bijgestuurd kunnen worden. Aangezien iedere doelgroep anders is, is deze data het uitgangspunt voor een succesvolle social media strategie.

Adverteren op social media graag uitbesteden?

In samenwerking met jouw zorginstelling of praktijk kijken wij graag naar jouw organisatiedoelstellingen. Wanneer wij weten wat je graag wil bereiken, kunnen onze social specialisten een strategie op gaan zetten. Benieuwd naar de mogelijkheden? Neem gerust contact met ons op.

Word je graag teruggebeld?