Online identiteit creëren

Online identiteit creëren

Een sterke en consistente online identiteit kan jouw organisatie maken of breken. Potentiele klanten, werknemers of clienten zullen altijd even Googelen naar jouw bedrijf of zoeken je op via social media voordat ze met je in zee gaan. Je online identiteit is het verlengstuk van je organisatie. Het is daarom van essentieel belang dat deze wordt doorgevoerd binnen alle kanalen die je als bedrijf inzet. Bij BekkeringMedia helpen wij onze klanten met het verbeteren of ontwikkelen van een sterke online identiteit.

Het draait bij de online communicatie van jouw organisatie dus niet alleen om de inhoud van je berichten, maar ook om hoe je ze overbrengt en wat je huisstijl is. Het belangrijkste voor een organisatie hierbij is om duidelijk voor ogen te hebben wat je wil uitstralen en hoe je wil dat jouw doelgroep naar je kijkt. Met een krachtige online identiteit zorg je er door middel van logo’s, kleurgebruik, tone of voice en vormen voor dat mensen direct zien dat het om jouw organisatie gaat. Dit doe je door al je online uitingen als één geheel te zien.

Wanneer je voor je bedrijf duidelijk in kaart heb wat je online wil bereiken én bij wie je dit wil bereiken, kan er gekeken worden welke kanalen hiervoor ingezet moeten worden. Als organisatie is het dan ook belangrijk om een goed beeld te krijgen van waar je doelgroep aanwezig is. Heb je dit niet, dan gaan we dit samen in kaart brengen. Er zit namelijk wel degelijk verschil in de manier van communiceren via verschillende kanalen. Bevind jij je met jouw organisatie met name op de zakelijke markt? Dan zijn Facebook en met name LinkedIn belangrijke kanalen voor jouw. Richt je je meer op particuliere? Dan zijn Facebook en Instagram over het algemeen de relevantste kanalen om in te zetten.

De voordelen van een sterke online identiteit

  • Met een goede online identiteit creeer je herkenbaarheid bij je doelgroep
  • Je kunt duidelijk laten zien waar je als organisatie voor staat
  • Het zorgt dat potentiele klanten, werknemers of cliënten sneller voor jouw kiezen
  • Het helpt om mensen aan je bedrijf te binden

Hulp nodig bij het verbeteren of ontwikkelen
van een sterke online identiteit?

Wil je graag een sterke online identiteit op zetten maar weet je niet goed waar je moet beginnen? Onze specialisten maken graag kennis en bekijken samen de mogelijkheden van jouw organisatie. Interesse? Neem dan gratis contact met ons op.

Word je graag teruggebeld?